Test av spilltilbydere: 24. plass

27/01/2018

Vi starter presentasjonen av resultatene av vår store test av spilltilbydere med sisteplassen. Den gikk denne gangen meget overraskende til Bwin.

Nettside: www.bwin.com

Tidligere sluttplasseringer:
2008: 5. plass
2016: 10. plass

24. plass

Dyrt og tregt

Poeng
1: Brukervennlighet nettside
Bwin har i utgangspunktet en meget pen hjemmeside som scoret hele 9 av 10 poeng i testen vår i 2016. Det kunne man fort fått også denne gangen, men vi må forholde oss til hvordan vi opplevde siden i denne testperioden. Dessverre for Bwins del var den preget av ekstremt sene ladetider, feilmeldinger og en server som neppe kan ha vært frisk. Vi brukte flere dager på å i det hele tatt få satt over penger da «deposit»-knappen nektet å fungere! Treghet og generell nedetid i testperioden teller høyt i denne kategorien og da kan vi ikke gjøre annet enn å gi bunnscore. Registreringsprosessen var enkel og grei med norske kroner som valutavalg og bekreftende e-post, men dessverre er ikke norsk ett av de 18 språkene som tilbys. Bwin har i utgangspunktet en nettside der idrettene og ligaene man ønsker å se odds på velges i en meny på venstresiden av skjermen og det er lett å finne frem i et stort utvalg av spesialspill. Løsningen for systemspill er også meget god med mulighet for å velge en banker. Potensielle gevinster regnes automatisk ut.
Score: 1/10

2: Innskudd/uttak
Mye har endret seg siden Bwin var en av de beste spillselskapene tilbake i 2008-testen vår. Nå er det totalt uakseptabelt å ta slike gebyrer som denne spilltilbyderen fortsatt tillater seg. Uttak vis Skrill og Neteller belastes med en avgift på 4,9 prosent som går direkte til bookmakeren selv. Dette er noe konkurrentene ikke tar og dermed blir det ny elendig score i denne kategorien. Ett plusspoeng for at kortbruk er gebyrfritt, men det er det mange i Norge som ikke kan benytte seg av lenger.
Score: 2/10

3: Spillutvalg
Total mangel på oddstilbud på norsk fotball foran den nye sesongen. Vi kjenner til fra tidligere at Bwin tilbyr odds på i hvert fall de tre øverste divisjonene i Norge, men nå ligger ikke engang vinnerodds for Eliteserien ute. Det blir også solid poengtrekk for at det ikke tilbys odds med asiatisk handikap. Ellers er de fleste spesialspillene på plass. På de største ligaene tilbys det godt med spillalternativ på alle kampene og det er også verdt å merke seg at Bwin ofte er tidlig ute med odds i markedet. Tilbudet på vinteridrett er også godt, men vi trenger langt høyere fokus på norsk fotball i fremtiden om dette skal bli en god kategori for Bwin.
Score: 4/20

4: Tilbakebetalingsprosent
Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Bwin endte opp med følgende testresultater:

Premier League: 94,9 (21. plass)
Champions League: 93,4 (23. plass)
The Championship: 95,1 (6. plass)
La Liga: 94,9 (15. plass)
Serie A: 95,0 (11. plass)
GET-ligaen: 93,0 (12. plass)
Eliteserien håndball: Ingen odds
Ligue 1: 94,9 (6. plass)
Bundesliga: 95,4 (15. plass)
Eredivisie: 95,5 (2. plass)
Premiership: 93,7 (7. plass)
Vinnerodds Eliteserien: Ingen odds
Asiatiske handikap: Ingen odds
Over/under: 92,2 (22. plass)
1×2-handikap: 90,4 (14. plass)

Score: 8/20

Bwin var blant de dårligste på tilbakebetalingsprosent på Premier League og Champions League i vår testperiode. I tillegg er 92,2 prosent tilbake altfor lavt på over/under-spill. På den positive siden var man nest best på nederlandsk fotball, men totalen blir rett under middels og 8 av 20 poeng.

5: Support
Bwin tilbyr epostskjema og livechat på hjemmesiden. I tillegg har man telefonsupport fra 24 timer i døgnet, men det er ikke lagt opp noe norsk kontaktnummer. Vi må ærlig innrømme at vi fikk store problemer med å teste mye av supporten da nettsiden ikke fungerte. Livechat-knappen registrerte ikke noe trykk og da den endelig kom opp ble vi stående i kø i en halvtime før vi ga opp. Nytt forsøk uken etter ga kontakt med en kundebehandler som ga greie svar på det vi lurte på. Plusspoeng for en meget aktiv Twitter-konto der det hver time legges ut nye oddstilbud etc.
Score: 4/10

6: Ansvarlig spill
Ingen norsk nettside og dermed ingen henvisninger til norske hjelpesider for spillavhengige. Bwin har en egen seksjon, på engelsk, for ansvarlig spill. Her linkes det til «GamCare» og «GamblingTherapy». I tillegg tilbys det en onlinetest for å sjekke egne spillvaner. Bwin tilbyr også alle kunder å sette egne limits for pengebruk samt stenge kontoen i alt fra en dag til seks uker. Dessverre klarer man ikke å holde seg unna egenreklame for roulette og blackjack på egen nettside og det blandes inn også på sportsseksjonen. Når det gjelder bonusordninger var ikke det noe vi fikk testet da kundebehandler på livechat at selskapets bonuser ikke er tilgjengelige for norske kunder.
Score: 2/10

Oppsummering: 21/80 poeng
Med en nettside som hadde fungert under vår testperiode hadde Bwin unngått sisteplassen på tabellen. Vi må imidlertid forholde oss til det vi opplevde og da blir det bunnplassering. Spillutvalget og tilbakebetalingsprosentene er heller ikke fristende nok til å gjøre opp for et totalt uakseptabelt gebyr på 4,9 prosent ved uttak av gevinster.


Tips

 

Bookietest 2017/18