Test av spilltilbydere: 20. plass

06/02/2018

Den negative trenden fortsetter for Expekt som ikke lenger er konkurransedyktige i dagens marked.

20. plass: Expekt var tidlig ute med å etablere seg på det norske markedet, men er nå totalt akterutseilt av nyere og friskere konkurrenter.
Nettside: www.expekt.com

Tidligere sluttplasseringer:

2008: 6. plass
2016: 9. plass

20. plass

Utdatert veteran

Poeng

1: Brukervennlighet nettside

Sterkt start på testen for Expekt som etter mange års drift vet nøyaktig hvordan en nettside for spill skal se ut. Her er det meget enkelt å finne frem. Ingen problemer under registreringsprosessen og velkomstmail med bonustilbud kom umiddelbart. Norsk språk er tilgjengelig som valg. Når spillene skal settes har Expekt en egen løsning kalt «Multi+». Det gir en boost på totaloddsen hvis man kombinerer flere kamper. Systemvarianter er tilgjengelig og mulig gevinst regnes ut automatisk. Det eneste vi har å trekke for i denne kategorien er at enkelte deler av nettsiden gir feilmeldinger. Selskapet selv sier at det skyldes at FAQ-sidene er under utvikling.
Score: 9/10

2: Innskudd/uttak

Ingenting å utsette på Expekt i denne kategorien heller. Her er også norske kroner tilgjengelig som valutavalg på kontoen. Pengene kom inn på kontoen umiddelbart og det ble ikke trukket noen gebyrer. Uttak er også i stor grad gebyrfritt. Unntaket er hvis man bestiller mer enn ett uttak i uken eller vil ta ut mindre enn 120 kroner. Ved begge de tilfellene legges det inn et gebyr på 40 kroner. Det blir ett poengtrekk!
Score: 9/10

3: Spillutvalg

Expekt har nøyaktig samme spillutvalg som søsterselskapet Betclic og det blir dermed akkurat samme vurdering i denne kategorien. Det betyr et begrenset spillutvalg for kunder med fokus på norsk idrett. Kun vinnerodds på Eliteserien lå ute under vår testperiode før man helt på slutten også la ut 1. divisjon. Ingen andre divisjoner var imidlertid dekket. Det blir også solid trekk i denne kategorien for at man ikke har noe tilbud på asiatisk handikap i det hele tatt. Av andre spesialspill finner man det vanlige på både over/under samt 1x2-handikapspill og det er godt utvalg av spillmuligheter på alle de største ligaene.
Score: 5/20

4: Tilbakebetalingsprosent

Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Expekt endte opp med følgende testresultater:

Premier League: 93,4 (22. plass)
Champions League: 93,7 (21. plass)
The Championship: 92,0 (20. plass)
La Liga: 93,5 (21. plass)
Serie A: 91,8 (22. plass)
GET-ligaen: 90,9 (20. plass)
Eliteserien håndball: Ingen odds
Ligue 1: 91,5 (22. plass)
Bundesliga: 91,3 (22. plass)
Eredivisie: 91,4 (20. plass)
Premiership: 91,6 (21. plass)
Vinnerodds Eliteserien: 80,5 (6. plass)
Asiatiske handikap: Ingen odds
Over/under: 93,7 (19. plass)
1x2-handikap: 90,2 (15. plass)

Expekts oddstilbud er nøyaktig det samme som Betclics som vi tidligere har presentert i testen. Det betyr at man også kopierer søsterselskapets elendige karakter i denne kategorien. Her er man blant de svakeste i vår test på Premier League, Champions League, The Championship, La Liga, Serie A, GET-ligaen, Ligue 1, Bundesliga, Eredivisie, Premiership og over/under-odds! Dermed blir det helt uinteressant å ha en spillekonto hos Expekt.
Score: 2/20

5: Support

Expekt tilbyr i første rekke kundeservice gjennom et skjerma på nettsiden eller e-post. Norsk språk kan benyttes. Vi fikk i gjennomsnitt svar etter en drøy halvtime med god hjelp. Norsk livechat finnes også, men den er kun bemannet på hverdager mellom klokken 09.00 og 18.00. Det blir solid poengtrekk da kamper som kjent ofte spilles utenom de åpningstidene samt i helgene. Twitterkontoen er imidlertid ikke i bruk lenger. Siste post fra selskapet kom 11. november 2016!
Score: 6/10

6: Ansvarlig spill

Expekt har voldsomt med reklame for casinospillene sine på forsiden og klarer heller ikke å styre unna minispill inne på oddssidene. Stor seksjon som omhandler ansvarlig spill der man blant annet linker til Anonyme gamblere og Spillbehandling.no som norsk hjelp. I tillegg tilbys det innsatsgrenser, selveksludering og spillekontroll som valg inne på kontoen. Merk at hvis du stenger deg ute fra Expekt vil du også automatisk bli stengt hos Betclic. Bonusordningen for nye kunder er 500% opptil 500 kroner. Setter man inn en hundrelapp får man dermed 600 kroner å spille for. Dette tilbudet gjelder ikke dersom man benytter Neteller, Skrill eller paysafecard. Merk at bonusen må satses seks ganger på odds 2,00 eller høyere, på markeder med tre utfall eller mer, for å bli tilgjengelig for uttak.
Score: 8/10

Oppsummering: 39/80 poeng

Expekt tilbyr langt bedre bonuser, norsk språk og langt mer funksjonell hjemmeside enn søsterselskapet Betclic. Dessverre er spillutvalget like dårlig og når man i tillegg har markedets dårligste tilbakebetalingsprosenter er det tydelig at Expekt henger igjen rundt 2000-tallet da man var en av de store på det norske markedet.

Les mer om årest 24 utvalgte spilltilbydere her.


Thomas Elgheim

 

Bookietest 2017/18