Test av spilltilbydere: 16. plass

20/02/2018

Norsk Tipping er solid på det meste, men tilbakebetalingsprosentene holder som ventet ikke mål.

Norsk Tipping har fått plass i vår bookmakertest for første gang. Med tilbakebetalingsprosenter langt unna å være konkurransedyktige må man ta til takke med en plass langt ned på vår tabell.

Nettside: www.norsk-tipping.no

Tidligere sluttplasseringer:

Debuterer i år

For lave odds hos Norsk Tipping

1: Brukervennlighet nettside

Naturligvis norske nettsider hos Norsk Tipping som krever at man er over 18 år, har mobiltelefon samt har bankkort og BankID for at man skal registrere seg. Innloggingen har en ekstra sikkerhet ved at man bruker personnummer for å få tilsendt en kode på sms. Nettsidene er ellers ikke de lekreste blant spillselskapene, men det er forholdsvis greit å finne frem. Kun enkle systemvarianter tilbys og det blir trekk for at det er satt et lavt maks antall kamper man kan ha med. I tillegg tilbyr som kjent ikke Norsk Tipping singlespill på alle kamper og det gir naturligvis også et poengtrekk i 2018 der singlespill tilbys hos alle andre.
Score: 6/10

2: Innskudd/uttak

Som Norges eneste spillselskap er dette en kategori der man naturlig nok får toppscore. Her er det ingen problemer verken med innskudd eller uttak og norske bankkort fungerer som forventet problemfritt. Ingen gebyrer tas heller av selskapet og kontoen er naturligvis i norske kroner. Dermed blir det toppscore!
Score: 10/10

3: Spillutvalg

Norsk Tipping har ikke det bredeste spillutvalget, men dekker stort sett det man er på jakt etter med unntak av asiatiske handikap som er totalt fraværende. På nettsiden er tilbudet langt bredere enn det man får plass til i det trykte programmet og det fylles stort sett opp med over 30 spesialspill på hver kamp i de største ligaene. Norsk fotball ble tidlig godt dekket med vinnerodds på alle de fire øverste divisjonene.
Score: 12/20

4: Tilbakebetalingsprosent

Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. Norsk Tipping endte opp med følgende testresultater:

Premier League: 89,8 (24. plass)
Champions League: Ingen odds
The Championship: Ingen odds
La Liga: 88,2 (24. plass)
Serie A: 88,0 (24. plass)
GET-ligaen: 89,0 (23. plass)
Eliteserien håndball: 87,9 (17. plass)
Ligue 1: 88,2 (24. plass)
Bundesliga: 88,1 (24. plass)
Eredivisie: 88,2 (23. plass)
Premiership: Ingen odds
Vinnerodds Eliteserien: 80,2 (8. plass)
Asiatiske handikap: Ingen odds
Over/under: 87,4 (24. plass)
1×2-handikap: 85,4 (23. plass)

Ikke overraskende er det i denne kategorien at Norsk Tipping ikke er konkurransedyktige i det hele tatt og man blir dermed eneste selskapet som ender opp med ett poeng av 20 mulige. Norsk Tipping ender stort sett sist i alle delkategoriene med unntak av vinneroddsene i Eliteserien der man faktisk slår en god del av sine utenlandske konkurrenter.
Score: 1/20

5: Support

Norsk Tipping tilbyr døgnåpen chat på hjemmesidene sine, naturligvis på norsk. I tillegg har man telefonsupport fra 07.00 til 23.00 seks dager i uken samt fra 10.00 til 23.00 på søndager. 625 07770 er det nye telefonnummeret til kundeservice og man betaler dermed normal takst ved bruk. På sosiale medier har aktiviteten på twitter vært laber, men det tok seg opp litt under starten av OL.
Score: 8/10

6: Ansvarlig spill

Ikke mange slår Norsk Tipping når det gjelder ansvarlig spill. Her er det satt en totalgrense på at man maks kan tape 20.000 kroner i måneden og man kan heller dermed ikke sette over en større sum. Før du kan spille på oddsen må du sette en personlig totalgrense for dag og måned. I tillegg samarbeides det med hjelpelinjen.no for de som har problemer med spill. Bonusordninger er også inne i denne kategorien, men det tilbys ikke hos Norsk Tipping.
Score: 9/10

Oppsummering: 46/80 poeng

Gamle og gode Norsk Tipping er bunnsolid på det meste i vår bookmakertest, men faller igjennom på at man har tilbakebetalingsprosenter som stort sett konsekvent ligger milevis bak alle konkurrentene. Dermed må man nøye seg med en 16. plass hos oss.


Thomas Elgheim

 

Bookietest 2017/18