Staberg: - Clattenburg viser vei

17/02/2017

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg tror Mark Clattenburg bare er først i rekken av mange dommeroverganger.


Mark Clattenburg er en av verdens absolutt beste og mest profilerte dommere. I 2016 hadde den 41-årige engelskmannen ansvaret for å dømme FA-cup-finalen, Champions League-finalen og  EM-finalen mellom Portugal og Frankrike. Større blir det ikke, og stor var derfor overraskelsen da det denne uken ble kjent at Clattenburg forlater Premier League og England til fordel for jobb som dommeransvarlig i Saudi Arabia. Han vil der både ha ansvaret for opplæring av ligaens dommere, samt selv ta ansvaret for ligakamper. 

Det er naturligvis utsiktene til penger og eventyr som ligger bak Clattenburgs avgjørelse, og spørsmålet er om engelskmannen nå viser vei for flere dommeroverganger. Premier League-dommere har til salt i maten, men nye markeder strør nå penger over både spillere og dommere.

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg, som nå blogger for Nordicbet, mener Clattenburg viser vei og at dommeroverganger snart vil være vanlig som spilleroverganger.
-Spillere eller dommere; dette ligger i menneskets natur. Vi trigges av forskjellige ting, og både spillere og dommere får ved overganger som dette ikke bare muligheten til å mangedoble lønna. De får også nye spennende utfordringer faglig og kulturelt. Min spådom er at dommeroverganger er godt innarbeidet i løpet av neste fem år, skriver den tidligere cupfinaledommeren i sin spalte på Nordicbet.com

 


Kim Marki

Bookietest 2016