Merci, Mr. Wenger

16/02/2017

Det har vært en tung dagen på derpå for Arséne Wenger og Arsenal. Mye tyder på at det nesten 21 år lange forholdet mellom franskmannen og klubben er over. En takk for innsatsen er på sin plass.


KOMMENTAR: Utspilt, ydmyket og sendt hjem i skam. Termene som best beskriver Arsenals kveld i München onsdag kveld, er alt annet enn Arsenal verdig. Visst har The Gunners tapt 5-1 mot Bayern München før, men det var ikke i nærheten av like viktig, eller pinlig. Gårsdagens resultat betyr at Arsenal mer eller mindre er ute av Champions League i åttendedelsfinalen – for syvende sesong på rad. Nord-londonerne kan ikke lenger anse seg som å tilhøre den aller ypperste Europa-eliten, og til tross for hva mange Arsenal-fans måtte tro eller mene om akkurat det – så sårer det Wenger mer enn noen annen.

Arsenal er Arséne Wenger sitt livs store fotballkjærlighet, men mye tyder på at det nesten 21 år lange forholdet tar slutt til sommeren. Det har lenge vært spekulert, og sågar antatt, at franskmannen vil signere for to nye sesonger etter sesongslutt, men de antakelsene har fått en helt lyd det siste døgnet. Etter fiaskoen i Tyskland, tror nå de aller fleste at Arséne Wenger har tatt Arsenal så langt han kan, og vil høflig gi fra seg nøklene til kontoret sitt til sommeren.

Et samstemt pressekorps i England er enige i at 67-åringen aldri har sett mer slagen ut etter det seneste 1-5-nederlaget for Bayern München, og ryktene skal ha det til at styret nå har begynt å sette navn på kandidatlisten til hans arvtaker – som vil få hendene fulle med å gjøre Arsenal til ligamestere igjen. Splittelsen blant fansen hvorvidt han bør bli eller gå er veldokumentert og kjent for alle, men fansen bør enes om at han har gjort alt han har kunnet for denne klubben, og vel så mye. At det ikke har gitt mer enn to FA-cup-triumfer de siste ti årene, plager Wenger vel så mye som fansen, og franskmannen fortjener ikke det hatet han nå mottar fra sine egne.

Wengers posisjon synes nå å være uutholdelig. Atmosfæren på Emirates har vokst seg så giftig at ingen lenger er best tjent med at han blir værende i klubben. Når han nå, etter alle solemerker forlater klubben etter sesongslutt, bør han motta unison hyllest for alt han har gjort for The Gunners. Om han får det, er en annen sak, men han har likevel gitt Premier League den vakreste fotballen som ligaen noen gang har sett. For det alene, bør Wenger få et stort Merci.

Det er nok nå. Merci, Mounsieur Wenger.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18