Helgens UFC-Tips

11/02/2017

UFC 208 går av stabelen i Brooklyn, New York denne helgen, og vi gir deg tipsene på hvem som forlater kvelden med bevisstheten i behold.

Fra og med denne helgen serverer vi dere en ny spalte i TIPS. Foran hvert UFC-stevne byr vi på odds og tips på hvilke fightere som vil stå igjen som seierherre/kvinne, og allerede i kveld er det store ting på gang.

UFC holder sitt andre stevne noensinne i New York, og det er Barclays Center, hjemmebanen til NBA-laget Brooklyn Nets, som har fått æren av å holde arrangementet. Tidenes første UFC-mester i den nyoppstartede fjærvektsdivisjonen for kvinner skal kåres, og det er Holly Holm og Germaine de Randamie som bokstavelig talt skal slåss om å bli kronet mester. Vi gir deg tipsene til hovedkortet fra topp til bånn:


MAIN EVENT:
Dette er tidenes første kamp i featherweight for kvinnene i UFC. Holly Holm går opp en vektklasse fra Bantam, der hun tidligere holdt beltet, men Holm kommer faktisk fra to strake tap i den divisjonen, mot henholdsvis Miesha Tate og Valentina Schevchenko. Holm har boksing som sin store styrke, og da er det veldig lov å håpe på en kamp som blir stående mot Germaine de Randamie. Holms nederlandske motstander er nemlig verdensmester i kickboksing, og dermed forventes det en veldig voldelig main event i UFC 208. Holm har, til tross for sine to strake tap, aldri blitt knocket ut i sin karriere, mens Randamie står med tre tap i sin totale MMA-karriere (6-3), hvorav en på knockout. Vi tør nesten å garantere at vi ikke får se en submission her, men at Holm tar dette på dommeravgjørelse, er langt fra utenkelig og Unibet gir deg 3.40 på at dommerne gir beltet til Holly Holm.

CO-MAIN EVENT:
Legendariske Anderson Silva (33-8-1 NC) lever på lånt tid. Til tross for at han sannsynligvis er tidenes beste MMA-fighter, er brasilianeren 41 år og virker vel forbi hans «prime». Mellomvektskjemperen skal opp mot en ung (han er «bare» 33), sulten Derek Brunson, som står med 16-4 i sin MMA-karriere. Silva bør være velkjent for de fleste, mens Brunson ble brutalt knocket ut av fremadstormende Robert Whittaker i sin forrige kamp i november i fjor. Før det, sto amerikaneren med fem strake seirer, mens Anderson Silva har tapt alle sin fem siste kamper, hvis man tar med kampen mot Nick Diaz, som senere ble omgjort til en No Contest. Med 41 år på baken, har Silvas evne til å tåle juling blitt atskillig svakere med årene, og en Brunson KO serveres til 3 i odds.

RONALDO SOUZA v TIM BOETSCH
Dette er en klassisk kamp mellom finesse og god, gammeldags, gateslagsmål. «Krokodillen» Souza er en silkemyk, men brutal Jiu Jitzu-fighter, som får deg til å klappe ut av kampen før du i det hele tatt har rukket å forstå hva som skjedde. Tim Boetsch, derimot, liker å gå rett opp i ansiktet ditt og gir deg en real gatekamp. Boetsch har en imponerende bakgrunn i wrestling, men hva godt gjør det når Souza aller helst vil at kampen skal ende på bakken? Vi tror at amerikaneren ikke kan matche Souzas Jiu Jitzu, og en submission til brasilianeren gir deg 1.75 ganger pengene tilbake.

GLOVER TEIXEIRA v JARED CANNONIER
Som regel en alltid voldelig affære når Glove Teixeira går i buret. Lett tungvekts-figheren regnes som stor favoritt mot relativt anonyme Jared Cannonier. «The Killa Gorilla» har bare tre kamper (2-1) i sin UFC-karriere, mens Glover Teixeira har slåss mot de aller fleste og de aller beste. Teixeira bør ha god kontroll på dette ved hjelp av sin enorme rutine, og Cannoniers ene MMA-tap kom via knockout. En KO til brasilianske Teixeira gir deg 3 ganger pengene tilbake.

DUSTIN POIRIER v JIM MILLER
Dette er den første kampen på hovedkortet, men kanskje den som undertegnede gleder meg aller mest til. Dette bør bli en real «barn-burner» av en fight. Disse to er fulle av energi, leverer alltid på høygir, og ingen vet at nok er nok før lyset eventuelt har blitt slukket. Poirier har sine beste styrker stående, mens Jim Miller pleier å ha best sukess på bakken. I denne kampen er Dustin «The Diamond» poirier overveldende favoritt, og det begrunnes i mine øyne først og fremst at Miller på hell, mens Poirier er sulten i divisjonen, etter byttet fra fjærvekt. 2.75 i odds på at «The Diamond» tar dette på dommeravgjørelse, synes å gi god verdi for pengene.

All odds på UFC og MMA finner du hos Unibet. Lykke til!


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18