Vipres og Lunde-søstrene er oddsfavoritter

28/12/2017

Champions League, EM, VM og OL. Lunde-tvillingene Katrine og Kristine har en imponerende merittliste. Men én ting mangler i premieskapet.

Håndballtvillingene har 38 gullmedaljer seg i mellom fra landslag og klubbhåndball, men mangler å vinne noe i norsk klubbhåndball. Fredag kommer endelig den historiske tittelen i hus, skal vi tro spilleselskapene. Vipers Kristiansand er nemlig soleklare favoritter til å vinne cupfinalen mot Stabæk i Oslo Spektrum.

- Lunde-tvillingene har hver for seg og sammen hatt utrolige håndball-karrierer som de kan være stolte av når de legger opp. Mye av suksessen handler om at begge er vinnertyper som går foran i krigen. Nå har de fått bygget et meget godt lag rundt seg, et Vipers-lag som er Norges soleklart beste for tiden. Vi kan ikke se annet enn at klubben tar sin første tittel i historien og de er like store oddsfavoritter som Larvik var i de fleste av cupfinalene de siste årene. Vipers er klare til å ta over hegemoniet til Larvik, men først må barrieren brytes i form av første gull, sier Eirik Grønning i NordicBet.com.

Oddsen hos NordicBet på Vipers-seier er helt nede i 1.03 foran cupfinalen, mens det er mer oddsspenning knyttet til om laget vinner med ti mål eller mer, der det i skrivende stund er 2.06 på over og 1.68  på under ti måls margin.


Da blir cupfinalen for herrer noe jevnere, selv om oddsen hos NordicBet tilsier at Drammen er soleklare favoritter til sitt første NM-gull siden 2007. DHK-trener Kristian Kjelling skal opp mot tidligere landslagsskollega Børge Lunds Bodø, som spiller sin tredje cupfinale på fire år, tross mange frafall.

- Drammen får et klart favorittstempel etter at Kristian Kjelling har fått ordentlig dreis på laget etter noen tunge sesonger. I år har pilen virkelig pekt i riktig retning for drammenserne, mens Bodø har hatt en motsatt kurve etter at laget har måtte startet litt mer fra scratch uten Vetle Eck Aga, Binai Aziz og Joachim Christensen. Derfor er det meget sterkt at det unge BHK-laget har kommet seg til finalen, men vi tror altså at det stopper der, sier Eirik Grønning i NordicBet.

Med hele 3.60 i odds mot Drammens 1.33, levnes altså Børge Lunds menn små sjanser til å gjenta cuptriumfen fra 2016, men spillselskapet tror på en jevnere affære enn 21-35-tapet i seriespill i Drammenshallen for to uker siden.

- Historien de siste tilsier at norske cupfinaler for menn en kamp hele veien inn. BHK har selv vunnet med to mål og tapt med ett i løpet av de siste tre cupfinalene, mens Haslum vant med to mål mot Elverum i fjor. Drammens 14-målsseier for to uker siden, bryter også en trend om at de skiller få mål når disse lagene møtes. Derfor spår bookmakerne at Drammen kommer til å vinne med rundt tre mål, men én ting er statistikk, noe annet er hva som skjer i 60 minutter på parketten, smiler Grønning.

 


Kim Marki

Bookietest 2017/18