UFC Fight Night 107: Våre tips

18/03/2017

UFC-sirkuset slår opp teltet nær våre breddegrader denne helgen og London er i kveld åstedet. Vi gir deg tipsene til UFC Fight Night 107.

London får i kveld æren av å være i begivenhetenes sentrum når UFC-oktagonet settes opp i den engelske hovedstaden. Det betyr også at gongongen går, for en gangs skyld, i menneskelig tid for oss europeiske seere, og hovedkortet går i gang cirka klokken 22.00. Da vil underkortet ha holdt det gående siden 18.30, men vi vil som vanlig fokusere på hovedkortet. Her er våre tips.

MAIN EVENT:
Hjemmehelten Jimi «Posterboy» Manuwa tar i mot Corey «Overtime» Anderson i kveldens main event, og felles for disse to er at begge slår hardt. Veldig hardt. Britiske Jimi Manuwa har vunnet 88 prosent av sine 16 karriereserirer på knockout og har knapt opplevd en dommeravgjørelse i sin karriere. Det har derimot Corey Anderson, som har vunnet seks av sine ti seirer på poeng. Anderson har vunnet fire av sine fem siste, og alle seirene har kommet mot OK, men ikke elitemotstand. Jimi Manuwa kommer fra en spektakulær knockout mot Ovince St. Preux, Manuwas eneste to tap i karrieren, er mot Aleksander Gustafsson og Anthony «Rumble» Johnson, noe som på ingen måte er en skam. Det er grunner til å tro at Anderson vil prøve å ta dette til bakken, men dette aspektet til Manuwa har forbedret seg veldig de siste få årene. Stående bør hjemmefavoritten Manuwa ha den største x-faktoren, og at «Posterboy» tar dette på en ny knockout i løpet av fem runder, gir 2.00 i odds.

Jimi Manuwa (1.67) –
2.25

CO-MAIN EVENT:
Islandske Gunnar Nelson får sjansen til å innkassere to strake seirer for første gang siden 2014 når han skal møte amerikaneren Alan Jouban. «Gunni» har i årevis blitt sett på som en potensiell utfordrer til weltervektstittelen, men i hans forrige tap, mot felles grapplingspesialist Demian Maia, viste Nelson at han fortsatt har et stykke å gå. Med bare 28 år finnes det imidlertid nok av tid til å utvikle seg på, og møtet med Alan Jouban kan være akkurat det islendingen trenger for å få karrieren tilbake på sporet igjen. «Brahma» Jouban var imponerende da han i sin forrige kamp fikk dommeravgjørelsen i sin favør mot fremadstormende Mike Perry og amerikaneren står med tre strake seirer. Til tross for at han står med 15-4 i sin MMA-karriere, virker det å bo et uforløst potensiale i 34-åringen. Det må slå ut i full blomst i kveld, skal han ha en sjanse mot submission-eksperten Nelson, og vi tror at de ekstraordinære kvalitetene blir for mye for Jouban, og prøver et frekt spill på at Nelson vinner dette allerede i 1. runde. Det gir deg 3.40 ganger pengene.

Gunnar Nelson (1.29) v Alan Jouban (3.60)

BRAD PICKETT v MARLON VERA
Dette er, i manges øyne, heldigvis, Brad Picketts aller siste kamp før han legger hanskene på hylla. Briten har gjennom nesten hele sin karriere merkelig nok blitt ansett i det øvre sjiktet i sin vektklasse, bantam- eller fluevekt, til tross for at han står med 5-8 i sin UFC-karriere. Han har riktignok møtt topp motstand så å si hver gang, men her får han en av sine mer overkommelige motstandere på lenge, i Marlon Vera. Vera tar denne kampen på bare en ukes varsel, noe som er en betraktelig fordel for Pickett. «One Punch» Pickett og «Chito» Vera har faktisk begge vunnet flesteparten av sine seirer via submission, men Vera er den beste spesialisten på dette mellom disse to. Allikevel bør Brad Pickett være en vesentlig bedre allround-fighter. Vi tror Pickett vil prøve å unngå submission-kvalitetene til sin motstander etter beste evne, og en aller siste knockout foran hjemmefansen før pensjonisttilværelsen, gir hele 6.00 i odds.

Brad Pickett (1.62) v Marlon Vera (2.30)

ARNOLD ALLEN v MAKWAN AMIRKHANI
Kveldens jevneste fight. Dødt løp blant bookmakerne i dette fjærvektsoppgjøret, og dette er et klassisk striker mot grappler-oppgjør. Britiske Arnold Allen har vunnet majoriteten av sine fighter via knockout, mens Makwan Amirkhani har vunnet hele 69 prosent av sine 13 karriereseirer via submission, og dermed er det enkelt å se for seg hvem som vil prøve å ta kampen hvor. Det er imidlertid over ett år siden Allen var i buret sist og det samme gjelder for Amirkhani. Det skal dermed bli interessant å se hvor rustne disse fighterne eventuelt måtte være. Begge møter også til dags dato sin beste motstander i kveld. Til sammen står disse to med kun tre tap på 27 kamper i sine karrierer. Tilsynelatende dødt løp mellom disse, og dette kan meget vel gå til dommeravgjørelse. Tradisjonelt pleier fightere med hjemmebane ha en aldri så liten fordel her, og at Arnold Allen vinner på poeng til 3.25, synes å være det beste spillet.

Arnold Allen (1.90) v Makwan Amirkhani (1.90

All odds er hentet fra Unibet. Lykke til!


 

 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18