Helgens UFC 209-Tips

04/03/2017

UFC åpner atter en gang octagonet denne helgen, og vi byr på våre vurderinger og spillforslag.

Helgens UFC 209 i Las Vegas fikk seg en alvorlig skramme i lakken fredag kveld, da Khabib Nurmagomedov måtte trekke seg i sin kamp om den midlertidige lettvekt-tittelen mot Tony Ferguson. Helgens kort er et spekket sådan, men Nurmagomedov mot Ferguson hadde galskap skrevet over hele linja, og det er veldig synd at vi må vente enda lenger på denne fighten. Imidlertid ruller showet videre, og vi har allikevel fem kamper fra hovedkortet vi kikker nærmere på. Vi har blant annet litt av en re-match i stevnets siste kamp i vente.

MAIN EVENT:
Den første kampen mellom weltervektmester Tyron Woodley og Stephen «Wonderboy» Thompson var såpass jevn at dommerne dømte det første oppgjøret uavgjort. Dermed beholdt Woodley beltet, og en uunngåelig omkamp er det vi har foran oss i kveld, og hvilket oppgjør det kommer til å bli. Woodleys bryteregenskaper bør være velkjent for alle, sammen med hans grusomme høyrehånd, som kan få hvilken som helst mann på denne kloden til sykestua. Thompsons unike karatestil er imidlertid så spesiell, at dette er nær sagt umulig å spå.

Den første kampen var jevn. Veldig jevn. Woodley hadde, som ventet, fordelene i grappling-delen, og det bør forventes at han utnytter dette enda mer i omkampen. Det kan imidlertid åpne opp helt nye muligheter for Thompson, som er en ekspert i å finne åpninger, som omtrent ikke finnes. Woodley sakket akterut etterhvert som rundene gikk i den første kampen deres, og utholdenhet kan bli en utfordring, nok en gang, om ikke mesteren avslutter kampen tidlig. Tyron kan avslutte kampen når som helst, men Woodley synes å ha færre våpen enn Stephen Thompson, som er en mester i karate. Denne kampen er nær sagt umulig å spå, men skal det spilles mellom disse to, virker det sannsynlig at dette blir nok en lang kamp. At denne kampen går over 2.5 runder gir 1.51 i odds.

Tyron Woodley (2.30) – Stephen Thompson (1.65)

CO-MAIN EVENT:
Takket være Khabib Nurmagomedovs dramatiske vektkutt, har Lando Vannata og David Teymur plutselig havnet i rampelyset. To relativt ukjente fightere får æren av å avslutte showet før Woodley og Thompson entrer kanvasen. Det bør borge for en ekstremt underholdende kamp for to fighere som bør være villige til å utnytte muligheten til å vise seg fram.Vannata gjorde en flott figur, til tross for at han tapte for eminente Tony Ferguson, før han knocket ut John Makdessi på spektakulært vis i sin forrige kamp i desember.

Svenske Teymur er heller ingen fremmed for knocokuts, og står med fire knockouts på sine fem seirer i sin profesjonelle MMA-karriere. Begge har sine overlegne styrker når kampen blir stående, og ingen av fighterne har fremragende grappling-egenskaper. Dermed tror vi på at denne kampen ikke går tre fulle runder og en KO/TKO/DQ til en av fighterne gir 2.50 i odds.

Landon Vannata (1.25) – David Teymur (4.00)

RASHAD EVANS v DAN KELLY
«Suga» Rashad Evans har hatt sin tid i rampelyset og hans tid som en av UFCs mest enestående fightere virker å være over. Evans har tapt to strake kamper mot henholdsvis Glover Teixeira og Ryan Bader og har ikke vunnet en kamp på 3.5 år. Derfor har han blitt gitt muligheten til å komme tilbake på vinnersporet mot Dan Kelly, som foreløpig ikke har allverdens å vise til. Han står riktignok med fem seirer i UFC, men alle har kommet mot relativt beskjeden motstand, og ingen har vært i nærheten av Rashad Evans kaliber. Vi tror rett og slett at Rashad Evans blir for mye australieren, og på en seier uansett metode gir 1.40 tilbake ganger pengene.

Rashad Evans (1.40) –
Dan Kelly (2.95)

AMANDA COOPER v CYNTHIA CALVILLO
Kortets kanskje jevneste kamp utkjempes mellom Amanda Cooper og Cynthia Calvillo. Begge fighterne står med bare fem seirer til sammen i sine MMA-karrierer, og ingen av dem kan skryte av å ha erfaringen som sin fordel når de entrer ringen i natt. Cooper har vunnet en av hennes seirer på submission, mens Calvillo har knocket ut to av sine tre motstandere på hennes vei til seier. Calvillo er ubeseiret i sin hittil korte karriere, og virker å ha overtaket når disse to kvinnene møtes. Vi spår at hennes ubeseirede rekke fortsetter, men Cooper vil ikke gi seg med det første. En seier til Calvillo via dommeravgjørelse står til pene 2.50.

ALISTAIR OVEREEM v MARK HUNT
Kortets desidert meste slagkraftige kamp får æren av å åpne hovedkortet natt til søndag. Disse tungvekterne har aldri vært kjent for å spare på kruttet, selv om det er akkurat det Overeem har gjort i sine siste kamper. Nederlenderen er best når han avventer motstanderen og leser åpningene, for så å komme med fryktelige kontraer. Mark Hunt derimot, sparer ikke på noe som helst. Når han treffer, så treffer han, og det vet han også selv. Hans sedvanlige vinnermetode ved å strekke hånden i været umiddelbart når han treffer motstanderen, har blitt en legendarisk affære.

Hunt trøbler aller mest når han møter metodiske fightere som Overrem. «The Demolition Man» er glimrende på kontraen, men Mark Hunts evne til å ta i mot juling er like legendarisk som den er enstående. Hunt er bemerkelselsverdig dyktig på bakken, til tross for hans tyngde og bokseegenskaper, og vi tror ikke Overeem lykkes med å ta Hunt på submission. Kamper mellom tungvektere er ofte ren bingo, og derfor setter vi opp to spill: Enten vinner Hunt via KO/TKO/DQ til 2.40, og gjør han ikke det, synes en seier til Overeem via dommeravgjørelse å være det beste spillet til småpene 4.00. All odds er hentet fra Unibet. Lykke til!
 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18