Helgens UFC-Tips

18/02/2017

UFC-sirkuset durer videre, og allerede natt til mandag er det klart for et nytt stevne. Vi gir deg tipsene.

Brukbare treff forrige helg, da Dustin Poririer vant på poeng, mens Ronaldo Souza klappet ut Tim Boetsch allerede i første runde. Hvis dommeren i main eventen mellom Holly Holm og Germaine de Randamie hadde vært klar over reglene, ville i tillegg spillet på Holm etter all sannsynligvis gått inn. Vi gir oss imidlertid ikke, og denne gangen prøver vi oss på en litt annen presentasjon. Vi gir deg ett tips for hver fight i hovedkortet, samtidig presenterer vi oddsen for hvem vi tror stikker av med seieren. Helgens stevne finner sted i forblåste Halifax i Canada, men tungvekteren av en main event, bør likevel varme fansen. All odds er fra Unibet og her er våre tips.

MAIN EVENT:
Knockout-artisten Derrick «The Black Beast» Lewis skal opp mot en annen striking-spesialist i Travis «Hapa» Brown. Førstnevnte har i det siste klatret jevnt og trutt på rankingen, takket være noen spektakulære knockouter, mens Brown har vært på gal side av høydepunktene, og som regel endt i kanvasen. Kallenavnet «The Black Beast» passer Lewis meget godt, da han er en enorm branne, og må til tross at han «bare» er 191 cm høy, må han faktisk kutte vekt for å komme under 120 kilo, som er maksgrensen for tungvektere. Lewis står med fem strake seirer i octagonet, mens Travis Browne har tapt tre av sine fire siste. Det skal dog nevnes at de siste to tapene har kommet mot mestrene Fabricio Werdum og Cain Velasquez. I tungvektsdivisjonen skal det som regel bare ett slag til før kvelden er over, og derfor føles det ofte som ren bingo når man skal kåre en vinner. Men, Derrick Lewis er på vei opp og frem og har siktet seg inn på tittelbeltet. Travis Browne vinne for å holde seg relevant i divisjonen, men vi tror kvelden hans ender tidlig, allerede i første runde. En kjapp knockout til Derrick Lewis gis til 4.00 i odds, og virker som et veldig spennende spill.

Derrick Lewis (1.90) – Travis Browne (1.95)

CO-MAIN EVENT:
Mellomvektsoppgjør mellom Johny Hendricks og Hector Lombard. Hendricks virker for alvor å ha mista det helt, med tre strake seirer. Det er faktisk ikke litt mer enn to år siden han holdt beltet i Weltervektsdivisjonen, men siden den gang har det meste gått galt for «Bigg Rigg». Etter å ha misset vekten i to strake kamper, ble han tvunget opp en vektklasse, og det endte med tap på dommeravgjørelse mot Neil Magny. Hector Lombard kan imidlertid ikke skryte på seg all verdens av momentum han heller. To tap og en No Contest på de tre siste er lite imponerende, og mye tyder på at alderen (39) er i ferd med å innhente ham. Lombard har en enorm fysikk for vektklassen, og holder sjeldent tre fulle runder. Cubaneren er derfor som regel avhengig av en knockout for å få hånden reist av dommeren, og Hendricks er godt kjent for å tåle en solid mengde juling og har bra utholdenhet. Hendricks bør være den mest sultne av disse to, og at «Bigg Rigg» vinner dette på dommeravgjørelse gir 3.25 i odds. Johny Hendricks er faktisk bookmakernes underdog før dette oppgjøret, men vi har likevel mest troen på at amerikaneren bokstavelig talt slår tilbake her.

Johny Hendricks (2.00) – Hector Lombard (1.81)

SAM SICILIA v GAVIN TUCKER
Sam Cicilia entret octagonet takket være realityshowet «The Ultimate Fighter», men har aldri klart å hevde seg i toppen. Amerikaneren står med 4-6 i UFC-buret og fremtiden hans står på spill mot unge, fremadstormende Gavin Tucker, som holdes som nokså stor favoritt her – med rette. Tucker har vunnet alle sine ni profesjonelle MMA-kamper hittil, og sjeldent er en UFC-debutant såpass klar favoritt på forhånd. Canadieren vil ganske sikkert dra fordel av hjemmepublikummet, og er også en underholdende fighter å se på. Åtte av hans ni seirer har kommet før full tid, og har like mange knockouts som submissions på CV'en (fire hver). Sam Cicilia må etter all sannsynlighet håpe på en «lucky punch» for å stikke av med seieren her, men vi tror hjemmefavoritten Theodorou stikker av med seieren før tre runder har gått, det være seg en knockout eller submission. Det gir en odds på 2.62.

Sam Sicilia (2.40 – Gavin Tucker (1.57)

ELIAS THEODOROU v CEZAR FERREIRA

Kanskje hovedkortets jevneste oppgjør, i tillegg til main eventen. To veldig underholdende fightere, som begge avslutter sine fightere oftere før dommerne får sjansen til å telle opp poengene sine. Canadiske Elias Theodorou ser kanskje mer ut som en undertøysmodell enn en brutal fighter, men «The Spartan» har faktisk vunnet fire av sine fem fighter i UFC. Han har også lilla belte i BJJ og mørkeblått belte i Muay Thai, og er en dyktig allround-fighter. Hans motstander, Cezar Ferreira, er en vaskeekte BJJ-spesialist, til tross for at han har tre knockout-seirer på samvittigheten i sin MMA-karriere (10-5). Brasilianeren står med tre strake seirer, og sist var det norsk-svenske Jack Hermansson som fikk kjenne på Ferreiras BJJ-egenskaper, da han vant på en armtriangel. Ferreira har imidlertid ikke vunnet på knockout siden 2011, og må nok få Theodorou til å klappe ut eller dominere stort for å få vinne denne fighten, som egentlig kan gå begge veier. Tipset går likevel til hjemmefavoritten «The Spartan», og en dommeravgjørelse i canadierens favør gir deg 3.50 ganger pengene tilbake. Oddsen på at Ferreira vinner på submission, er likevel så god at den bør nevnes; Den står til hele 6.00 i odds, og kan være verdt et forsøk.

Elias Theodorou (2.00) - Cezar Ferreira (1.81

SARA MCMANN v GINA MAZANY
Kveldens største favoritt finner vi i denne fighten i form av Sara McMann. Hun er ranket som nummer syv i verden, og har sågar olympisk sølv i bryting fra 2004. Hun har også 13 MMA-kamper på samvittigheten, hvorav ti har endt med seier – fire via submission. Hun skal opp mot ferskingen Gina Mazany, som kommer inn på kort varsel for Liz Carmouche. «Danger» er et nokså ubeskrevet blad, men har likelvel vunnet alle sine fire MMA-kamper hittil i karrieren. Men å møte Sara McMann er likevel et voldsomt stort karrieresteg henne, og trolig for stort. 1.16 på at McMann vinner her er trolig en banker, men litt for lite spennende. Vi prøver heller en McMann-submission til 3.50 i odds.

Sara McMann (1.16) – Gina Mazany (5.25)

PAUL FELDER v ALEX RICCI
Hovedkortets første fight mellom to lettvektere. Paul Felder kommer fra tre tap på sine fem siste, og amerikaneren har sort belte i karate, samt blått belte i BJJ. Han har størst sukess når fighten blir stående, og syv av hans 12 seirer i karrieren har kommet på knockout. Han skal opp mot Alex Ricci, som entrer buret til bare hans 2. fight i UFC, til tross for at han er 34 år. Canadieren har thaiboksing som bakgrunn, og til tross for at han vil ha hjemmepublikummet i ryggen, tror vi likevel han kommer til kort mot veteranen Felder, som har åtte kamper i UFC på samvittigheten. Ricci har dog aldri blitt knocket ut, og alle hans fire tap har kommet på dommeravgjørelse. Vi tror hans femte kommer natt til mandag, og det gir deg 1.72 ganger pengene tilbake.

Paul Felder (1.25) – Alex Ricci (4.00)

Lykke til!

All odds på UFC og MMA finner du hos Unibet.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18