Analyse: Meek går en tung UFC-retur i møte

12/01/2018

Natt til mandag, norsk tid, entrer Emil Meek UFC-buret for andre gang i sin MMA-karriere.

Natt til mandag, norsk tid, entrer Emil Meek UFC-buret for andre gang i sin MMA-karriere. Nordmannen har ikke fightet siden han slo Jordan Mein i sin UFC-debut på dommeravgjørelse for godt over ett år siden. Den 29 år gamle trønderen står overfor sitt livs sportslige utfordring i Kamaru Usman, og Meek skal få sin fulle hyre med å overvinne «The Nigerian Nightmare».

I likhet med sin norrøne, Tor med hammeren, besitter «Valhalla» Meek voldsom slagkraft, og har vunnet syv av sine ni karriereseirer på knockout. Den fryktede og tidligere UFC-fighteren Rousimar Palhares er det mest navngjetne offeret på Emil Meeks knockout-CV, men en eventuell seier over Usman, vil glatt overgå triumfen over Palhares, som sikret nordmannen billetten til UFC-sirkuset.

For nigerianeren står med ti strake seirer og går til stevnemøtet med Meek med rekordhøy selvtillit. Usman har slitt med å finne villige motstandere og det var ikke før nordmannen svarte på invitasjonen at Usman fikk spikret sin sjette kamp i UFCs etter hvert så berømte octagon. 29 år gamle Usman fightet sist i september, og gjorde kort prosess med en brutal knockout over Sérgio Moraes i første runde i UFC Fight Night 116.

Usman er en strålende bryter, og er kapabel med å dele ut en håndfull problemer som Emil Meek må løse, skal det bli norsk triumf natt til mandag. Nigerianeren har etter all sannsynlighet overtaket i grappling-aspektet, og stående er Meek bare et klokkerent treff fra Usman unna kraftig hjernerystelse. Meek har brukbart nedtaksforsvar, og må trolig stå i mot nigerianerens «takedowns» for å ha en sjanse. Hvis havner øverst i en grappling-duell, kan det gå mot en lang kveld. Det var mange som mente at knockout var Meeks eneste sjanse mot Palhares, og det er nok ikke langt unna sannheten her heller.

Hvis du imidlertid tror at Emil Meek er kapabel til å sende Kamaru Usman til Valhall, så tilbyr Unibet 25 prosent oddsboost på norsk seier, noe som dermed gir hele 6 i odds på norsk triumf i St. Louis. Slik undertegnede ser det, er knockout Meeks eneste sjanse for seier, og da er oddsen på 8 på en tidlig kveld for Usman det mest fristende alternativet. Nigerianeren ankommer octagonet som, korrekt favoritt, men Emil Meek vet mer enn de fleste om å triumfere som underdog. Fingrene krysses for at han gjør det igjen. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18